måndag 4 juli 2016

Mixed media kurs med överbivna dekorationer.

Här kommer lite bilder från grundkursen i Mixed media som vi hade uppe i Falun på 
Pyssel och Scrap i Vuxenskolans lokaler i Centrala Falun. 
Vi hade två olika projekt på samma dag, det ena hade som tema att använda gamla överblivna dekorationer och skapa något av dessa. 

 

8 glada scrappare samlades för en heldag med kladd och klet.

Till denna uppgiften fick deltagarna en canvastavla i A4 storlek och en påse med ganska fula överblivna dekorationer som vi tröttnat på. Och vem har inte en hel låda med såna saker hemma? Detta är det perfekta projektet för att använda sånt som bara ligger hemma. 


Vi började med att lägga en bakgrund av modelling paste med masker i botten. 
Det är roligt om man gör lite olika mönster. Sedan fick var och en klistra på sina dekorationer hur dem ville på sina tavlor. Vi använder Tacky Glue till detta, och var inte snål på limmet. Bokstäverna stansade vi ut med dem stora alfabetena från Sizzix Tim Holtz.  Vi hade Block talk, wordplay och Vintage Market. Man kan blanda stilarna på samma tavla.


Sedan målade vi över allt med gesso för att få en bra yta som färgen lätt fäster vid och för att dölja lite av dem brokiga färgerna på dekorationerna. Sedan bjöd vi alla deltagarna på smörgåstårta medan färgen torkade! 


Resten av uppgiften gick ut på att färgsätta sin tavla.Vi använde penslar och svampar och akrylfärger till målningen. Bokstäver och detaljer är färgade med inka gold. Var och en fick välja ett ord eller ett ordspråk till sin tavla och alla valde själv sina färger. Vi använder gärna akrylfärger från cchobby, plus color, dem är bra billiga och lättanvända och finns i 60 nyanser och vi har nästan alltid alla färger i butiken.

Det var en mycket trevlig kursdag!

Här kommer en bild på alla tavlor som skapades denna dag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar