söndag 12 mars 2017

Favorit i repris

Tidigare gjorde jag ett kort som jag verkligen fastnade för med stjärna som ram och stämplad text på vellum. Jag gillade den så mycket så jag var tvungen att prova en ny variant. 


Som ni ser har jag gått på ett kärlekstema med hjärtan istället för stjärnor. Till ramen använde jag dies från Nellie Snellen. Dels från ett set med scalloped kant och dels ett med rak kant så det blev en ram kvar så att säga. Till de små hjärtana har jag valt ut de två minsta storlekarna i seten och sen lagt de på varann.
Till den fyrkantiga ramen har jag gjort samma sak - använt två dies så det dels blir en fyrkant i mitten (som jag får använda på ett annat kort) och även en smal ram. Setet med fyrkanter med en snygg sydd/prickig kant kommer från Rox Stamps. Sen är stämpeln embossad i svart detalj embossingpulver på vellum som har blivit lite av mitt favoritpapper att embossa på på sistone. Lite wink of stella på de små hjärtana för lite extra bling och jag har valt att färga in alla kanter i svart distressfärg så det matchade texten.


När jag började bygga mitt kort lade jag först ut de undre pappren som jag ville ha dom och insåg direkt att jag kunde ju faktiskt snåla in på pappret.
Nämligen så här:

Från det stora röda pappret fick jag ut den mindre röda som jag har lagt som lager tre på mitt kort och från det prickiga har jag använt ramen som lager två och fick även en fyrkant över. Kan ju användas på insidan av kortet om man vill dekorera även där eller till ett annat projekt. Detta sparade in på mina fina papper plus att ibland när man bygger många lager på ett kort drar det lätt iväg i vikt. 

Material jag har använt:
Papper: Cardstock, Mönsterpapper, Vellum
Dies: Rox Stamps Prickiga stygn fyrkantig , Nellie Snellen Wavy Heart, Straight Heart
Stämplar: Reprint All you need
Färgläggning: Mini distressdynor
Övrigt: Embossingdyna, Svart detalj embossingpulver, Clear Wink of Stella penna
Hoppas ni blev inspirerade!
Scrapbooking är terapi!

2 kommentarer:

  1. Lite större text på materiallistan, tack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte varför detta kommer upp som liten text just på materiallistan. Ser ut så enbart via telefon men från datorn där det är inlagt visas samma storlek. Jag hoppas det bara är nått just nu som gjort det men jag ska hålla koll så det inte sker igen. Tack

      Radera