lördag 24 september 2016

Chicken wire embossing del 3

Vad säger ni om ytterligare ett alternativ att använda en embossingfolder på? Här kommer tredje och sista varianten som jag testade på med en embossingfolder från Marianne Design som heter Chicken wire.
3st kort blev det men med samma grundprincip.

Jag har använt mig av akvarellpapper men innan jag lade pappret i foldern så färgade jag in den insida som har de upphöjda rutorna så jag bara fick färg på dom. Jag använde mig av Mini distress dynor tillsammans med en blending tool
Den översta varianten har jag enbart färgat foldern och sen lagt i ett papper och tryckt ihop. Alltså inte embossat den i Big Shoten utan bara "stämplat" över färgen på pappret. Man får trycka ganska hårt och se till så att pappret inte rör sig. Nästa varianten är den under och jag har gjort precis samma sak förutom att just innan jag lade dit pappret så sprayade jag färgen med lite vatten så det blev lite klarare tryck. Den sista varianten har jag gjort samma sak igen - färgat in, sprayat med vatten, lagt i papper och denna gång embossat den i Big Shoten
Det blev 3 ganska olika utseende med ungefär samma teknik och jag gillar verkligen utseendet på dessa. Man gör ju helt enkelt sitt egna mönsterppapper :).

Sen var det bara att göra kort av dom och jag har bigat till cardstock i färgen Avalanche som jag tycker är passande när man inte vill ha helt vitt. En svart fotomatta i Deep Black cardstock och på denna blev det en svart embossad skylt. Skylten är en die från setet Pierced Stacker #2 och märket är Cheery Lynn Designs. Stämpeln är en Tim Holtz stämpel från Stampers Anonymous och ingår i ett set som heter Perspective. Sen har jag även använt en dekorstämpel uppe och nere på skylten för jag tyckte det blev för mycket vit yta. Innan jag satte dit skylten med dubbelhäftande tape så stämplade jag av lite svart distress färg från en dyna på en akryllkloss. Sprayade med lite vatten så den blev mer flytande och så med en pensel plockade jag upp färg som jag sen snärtade av lite över pappret.
Jag färgar alltid kanterna på skyltar, mönsterpapper och ja det mesta egentligen :). På detta kort valde jag att färga in kanterna med Walnut stain och mitt skapade mönsterpapper har jag även distressat med en Edge Scraper.

Till denna använde jag samma upplägg men som skylt valde jag en die från Nellie Snellen som heter Straight Dotted Rectangle - ett set med 7st storlekar. Jag stansade även ut en i Deep Black cardstock i samma storlek som jag monterade under skylten - det får skylten att komma fram lite extra. På detta kort valde jag att färga in kanterna med Black Soot. 

 På det sista kortet valde jag samma skyltar som på första med stämplade texten på en lite mindre och storleken större fick bli utstansad i ett mönsterpapper. Även på detta kort valde jag att färga in kanterna med Walnut stain och jag lade även till en fjäder som är en die från Magnolia och heter passande nog Feather.

Det var riktigt kul att experimentera med denna embossingfolder och perfekt att variera sig lite och samtidigt få många kort klara samtidigt. Samma grundprincip men helt olika ändå :).

Hoppas ni blev inspirerade!
Scrappa lugnt!

1 kommentar: