torsdag 3 december 2015

Julhatt i steampunkstil!

Hej!

Idag är det jag Carina som bloggar, tänkte go wild and crazy och slänga in en julhatt i steampunk.

Här har jag börjat med att bygga hatten i svart CS. Började att göra en cylinder och en cirkel som är hattens bas. Sedan klippte jag bort en del av cylindern för att göra den till en hatt med korsett.


 Stansade ut hål för eyelets till själva bandet i korsetten och satte dit alla eyelets. Efter det satte jag dit ett papper i vinröda toner, som ska skymta bakom banden.
Sedan dekorerade jag hatten full med stämplar, utstansat och blommor och blad.


Jag valde svartspets runt toppen av hatten och på botten för att dölja kanter, sedan dekorerade jag med Tim Holtz olika stansar klockan, kugghjul och en fjäril. Satte även dit ett vinrött sammetsband som ska likna det breda bandet på dessa hattar i verkligheten.


Massor med blommor av olika slag uppe på hatten. De vinröda kallorna har jag gjort själv (efter inspiration på nätet) och om ni vill, (lämna en kommentar här under) så kan jag göra en tutorial på hur jag gör dom.


 Blommor och blad fick även slingra nerför kanten på hatten.


Satte lite grupper av blommor på hattbrättet och här fick klockans visare sitta som jag satte fast med en svart brads.


Här kan man skymta kugghjul och en fjäril som sitter bakom bandet som också fick gå i vinröda toner. Här ser man även stämplarna som jag använde. Bandet satte jag dit efter att jag dekorerat bakgrundspappret klart.


Vill man se denna hatt i verkligheten så finns den att titta på i Helihaks butik.

Tänkte att detta är en perfekt gåbort present under julen eller en födelsedagspresent eller varför inte en bröllopsgåva, möjligheterna är oändliga...

Hoppas ni fått inspiration där ute i cyberrymden!

kram
Carina7 kommentarer: