onsdag 24 september 2014

Färglägg med distress ink Pennor

Hej på er!
Då ska vi se om jag kan inspirera er att  måla med Distress Markers eller kanske till och med dela med få er att dela med er av era erfarenheter. Först lite bra och ha information." Testa"  ditt aquarellpapper, suger det mycket färg eller lägger det sig ovanpå. Om du kan få ut färgen med en pensel eller om det blir en kant när du försöker få ut färgen.

Om du tittar på den lila Distress Markers längst till vänster, ser man tydligt penseldraget.  Den pennan målar jag inte med direkt på mitt aquarellpapper, för då syns  randen. För att motverka detta kan jag göra på två olika sätt. Ett är att fukta papperet med penseln innan och sedan måla med pennan. Två lägga  färg med pennan på plast  t ex. en plastficka och ta upp färgen med en fuktig pensel. Testa dig fram och se vad som fungerar för dig. 

Då så, här har jag ett uppstämplat motiv från Nellie Snellen, som jag ska färglägga på ett enkelt sätt. Jag börjar med håret och då har jag valt en gul Distress Merkers penna. Jag lägger färgen på några ytterområden samt där knuten går ihop, där det är mörkast.


Sedan jobbar jag med en fuktig pensel,  från ytterkant och in. Tunnare och tunnare med färgen. Här får du testa dig fram med hur mycket vatten som behövs. OBS! måla aldrig flera gånger på samma område direkt då kan det bli "vattenskada". Låt det torka emellanåt och gå på nästa färg eller färglägg flera motiv samtidigt.


Kjolen är gjord med två olika rosa Distress Markers nyanser, här är den översta redan uttunnad och den andra ska bearbetas.Vill man kan man alltid lägga på mer färg med pennan, där det ska vara "mörkare"


Samma sak med tröjan strumpor och skor,Så här blev resultatet när jag målat färdigt med alla färgerna


Och hela kortet med papper , dies och dekorationer.


Då är det bara att testa på. Har du något tips med Distress markers pennorna som du vill dela med dig av, skriv gärna i kommentars fället. Det är alltid bra att få tips som man kan testa på. 
Tack för den här gången!
Zora

2 kommentarer:

  1. Superfint kort Zora och tips som även funkar för mig som målar med vamliga akvarellfärger!
    Jag använder ett papper som geter Canson Montval 200g när jag förglägger stämplar. Det är ett papper med ganska fin gräng (om jag försöker mig på vanlig akvarellmålning föredrar jag oftast grövre gräng) som suger lagom och dessutom funkar i min skrivare. Jag vet att Åsa/asamia (min dotter) använder det till distresspennor+ vattenpensel också.

    SvaraRadera