lördag 24 maj 2014

Mini Album del 2

Då var det dags att fortsätta med del 2 i serien. Längst ned på sidan hittar du en pdf-fil med instruktioner och en videofilm där jag bläddrar igenom denna del.


Vi börjar med grund pappret


Om du har ett papper som är lite präglat så ha denna sida upp nu. Skär bort den vänstra delen, på högersida mäts 4" upp från bigningen i nederkant. Gör en markering i kanten och klipp ett snitt in till den bigade kanten och skär sen bort den övre delen.


Vänd nu på pappret så att det ser ut som på bilden. Skär till en bit som är 4" x 6" och biga på 5 5/8" du kan nu stansa ut med en kant stans på övre delen, ha bigningen åt höger.
Vik in delen till vänster och den längst ned till vänster.


Fäst fickan som på bilden, limma eller tejpa de uppvikta bitarna och vik ned för att skapa en ficka.


Ta nu fram biten som är 8” x 5 5/8” och fäst den på den bigade övre delen som på bilden.


Skär till en del som mäter 8" x 12" biga på 5 5/8" och 11 1/4" 
skär även till en del som mäter 9 1/4" x 2 1/4" biga på 5/8" och 8 5/8"

Om du vill kan du nu stansa med kantstans efter ena kanten på den lilla delen. Vik upp den lilla bigade delen på det större pappret fäst den lilla bitens långsida här på.
Om det behövs så klipp ned lite av de små delarna så att det blir fint när du fäster fickan. Limma eller tejpa och vik ned så att fickan bildas.


 På den vänstra delen har du redan limmat fast fickan och locket till den.


Om du nu tittar på sidan uppifrån ser den ut så här fast du har redan limmat fast fickan till höger, mitten delen kan du sticka något rakt igenom vilket är precis som det ska.

Här kommer några bider på denna del när jag fått på det mönstrade pappret.Just nu strular det och jag får inte till det med att länka in klippet här men klicka på länken här så kommer du dit. YouTube klipp 

Jag har lagt upp en fil med beskrivning på hur du gör denna sidan, här i står alla mått var du ska biga och hur du sätter ihop det. pdf-fil
2 kommentarer:

  1. Suverän tutorial och kanonsnyggt!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. malin johnsson1 juli 2014 09:51

    underbart album vet du ungefär hur mycket cs och mönsterpapper som går åt till varje albumdel

    SvaraRadera