tisdag 18 mars 2014

Canvastavla!

 Jag har gjort en canvastavla till min filmälskande make. Bland annat gillar han så kallade spaghettiwesterns och bilden jag har använt är ett reklamblad som låg inuti fodralet till en annan film.

Jag började med att måla hela canvasen med vit akrylfärg och när det torkat använde jag chalk inks och Inka-Gold koppar som jag med lätt hand färgade in canvasen med lite här och där.
Därefter lackade jag fast bilden med vanligt decoupagelack. Jag lade på ytterligare decoupagelim på tavlan och klippte sedan ett par remsor av crispy-band och klädde in resten av canvasen, även på kanterna.
Sedan var det dags för dekorering! Filmremsan är från Tim Holtz och passade superbra till det här projektet. Jag letade upp blommor som matchade bilden och så rotade jag fram diverse  smått och gott i koppar/brons/brunt som tex. knappar, metallblommor och -fjärilar, mellandelar, brads, och bling. På några av detaljerna, tex knapparna, har jag använt Inka-Gold koppar.  Jag använde även crackle accents runt om bilden och även på vissa detaljer.
Swirls från Memory Box, embossade med kopparfärgat embossingpulver.
Filmremsan är fastlimmad med ett tunt lager Glossy Accent, det syns inte när det torkat men var noga med att det är ett jämt lager över hela ytan.


Detaljbild.

Det var allt för mig, ha en riktigt bra dag. Hoppas att jag har inspirerat dig!
Hälsningar
Åsa


P.S. Maken blev jätteglad för tavlan. :)

2 kommentarer:

  1. Så snyggt =) och läcker!!
    kram

    SvaraRadera
  2. Förstår verkligen att han blev jätteglad för den coola tavlan!! Såå fin!!
    Kram!!

    SvaraRadera