lördag 23 november 2013

En Shabby chic jul...

Tycker det är så fint med saker och möbler som går i Shabby chic och romantiskt vitt. Så den här gången tänkte jag visa några dekorationer jag gjort om i den stilen.
Har totalt fastnat för Stampendous Frantage som finns i många härliga färger. Det slutade med att jag provade att embossa på trä, metall, papper och glas.


Brickan var väl okey men inte så Shabby Chic, klädde om den med ett presentpapper som jag limmade fast med ett lacklim, limmet använde jag även ovanpå eftersom det ger en "lackad" yta som skyddar brickan.

 Mycket spets, band och blommor blev det :-)

Konstaterade att det tog väldigt lång tid att embossa på glas och att det blev väldigt varmt. Om man nu ska embossa på glas, ska man tänka på att välja en tjockare variant, annars finns det risk för att det spricker.

Även bjällror och hjärtan fick ett lager ebossingpulver. Snöflingorna stansade jag ut med hjälp av en Martha Stewart punch.

Fick ett bra tips om hur man gör egna snörbollar/dekorationsbollar. Först blåser man upp en ballong och knyter, sedan tar man snöret och lindar det runt ballongen. När man tycker att man har en lagom stor boll så doppar man den i vatten blandat med trälim. Blandningen består av lika delar vatten som lim. Det tar några timmar för bollen att torka men när den väl är torr, sticker du hål på ballongen och lirkar försiktigt ut den.

Ha det gott!
Kram Mirre
3 kommentarer:

 1. Oj så mycket fint julpynt!!
  Härligt med lite förnyelse till jul!
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Superfint, det blir som ett slags stilleben med allt tillsammans! :)

  SvaraRadera
 3. Oj vad många fina saker, det blir snyggt pyntat hos dej =)

  Kram Eva

  SvaraRadera