söndag 13 oktober 2013

Blockljus med dikt

Hej!
Nu när hösten är här på riktigt allvar är det skönt att tända lite ljus i stugan. Jag har använt distressmarker till mitt ljus och får då en otrolig frihet i stället för att vara bunden till en stämpel.
Du kan teckna och måla eller göra som jag gjort, skriva en liten text.


För den som inte använt tekniken kan jag berätta att allt du behöver är ett blockljus, distresspennor, silkespapper, bakplåtspapper och ett embossingtool(värmepistol). Du skriver eller ritar det du vill ha som motiv på ljuset på den glatta sidan av silkespapperet (eller stämplar ett motiv), klipper rent runt om så att du har så lite papper som möjligt kvar runt ditt motiv. Därefter sätter du silkespapperet på ljuset där du vill ha det, lägg på en remsa bakplåtspapper så du liksom kan spänna fast motivet. När du har ett bra grepp värmer du texten/motivet tills färgen djupnar och papperet fastnar vid ljuset. Ljuset börjar svettas så var lite försiktig så du inte värmer för länge!

När så ljuset har det motiv du vill ha är det bara att fortsätta dekorera med band, pärlor och blommot. Många ljus kan det bli...

Ha så roligt, men tänk på brandrisken!
Hälsningar Doris



5 kommentarer:

  1. Bra tutorial och smart att skriva själv på silkespappret =)

    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Vad fint! Det är en jättebra gåva att ta med sig när man är bortbjuden. :)

    SvaraRadera
  3. Superfint!! Visst är det roligt att göra fina ljus!! Passar bra så här års!!

    SvaraRadera
  4. Använder du vanlig bakplåtspapper över silkes pappret?

    SvaraRadera