torsdag 13 oktober 2016

Boken om mitt liv!

Mitt inlägg ska specifikt handla om en ide som jag har haft länge, en ide som jag fick av en fantastiskt kreativ människa, min pysslarvän Jenny.

Men först måste jag få skriva en rad om vår helg hos Northernlights scrappers i Piteå, deras pysselhelg. Den började med att Brudarna från Helihak dök upp på torsdagskvällen. Sedan åkte vi till Piteå och ställde i ordning butiken. På lördagen började pysselhelgen och gud vad trevligt vi har haft :) Många goda skratt och mycket kramar, en helt perfekt helg!!!

Nu laddar vi om och ser framemot Pysselträffen i Ludvika. Det ska bli så kul att få träffa alla där nere.

Nu till mitt inlägg för dagen:


Jenny arbetade på en bok, som handlade om henne. Hon skrev citat ur livet och gjorde fina sidor i mixedmedia. Tyckte det var en sådan bra ide att jag frågade henne om jag fick lifta den. Det var helt okej.  Jag har länge letat efter den perfekta boken, till slut hittade jag den på Pingstkyrkans Secondhand här i Skellefteå. Boken har fått ligga ett bra tag, tills jag hade kommit på hur framsidan skulle se ut.

Jag började med att måla boken med vit akrylfärg. Sedan stansade jag ut spets från Tim Holtz (sizzix) senaste mixed media Thinlits.


Sedan stansade jag ut mitt namn med stora bokstäver, dessa  färgade jag in med Megaflakes (finns i den fysiska butiken) som man sätter fast med ett klistrigt lim som inte torkar, Flitterglu (finns i den fysiska butiken) heter det. Mega Flakesen finns i många olika färger men jag föll för Royal Peacock.Dessa är riktigt roligt att jobba med, och man kan göra så många olika saker med dom. Jag kommer att visa Julkort med dessa två produkter längre fram.

Här ser du bokstäverna i närbild:
Jag använde en mask och Inka Gold för att få dit fjärilar, jag älskar fjärilar. Sedan limmade jag fast ett guldband runt boken för att få fram motiven mera.

Hur det kommer att se ut inne i boken, får ni se senare i höst.

Hoppas ni fått inspiration där ute i cyberrymden!

Kram


Carina Pettersson


1 kommentar: