onsdag 3 augusti 2016

Foam Clay, blomspiraler och dekorationer

Idag har vi fått en ny vara som vi visar lite inspiration och ideer på. Foam Clay är en lera som är lite gummiaktig i konsistensen och består av små pärlor eller kulor som ger en härlig yta.

Vi har naturligtvis en hel del färger och paket med 6 färger per set att välja på. Setten med 6 burkar a 14 gram per burk kostar 70 kr, och dem större burkarna med 35 gram per burk kostar 25 kr. Det finns många färger och även metallic och glitter att välja på.


Vi bestämde oss för att göra blomdekorationer med ståltråd idag, det enda vi använt är Foam Clay, ståltråd och en tång och en träpinne att rulla spiraler på, inga andra saker eller verktyg, så vem som helst kan göra samma sak.

Vi började med att klippa ståltråd i längder om 4 cm för små dekorationer, 8 cm för lite halvlånga pistiller samt små spiraler och 15 cm för blomspiralerna. OBS vi tog grön ståltråd som är överdragen med ett hölje, först provade vi med vanlig ståltråd från byggaffären, den är billigare, men den "rostade" direkt och missfärgade dekorationerna vi gjorde på bara några minuter.

Jag tar en liten klick Foam Clay, som en hasselnöt stor lerklump och smetar ut på en 15 cm lång ståltråd. Man kan rulla mot bordet om man vill ha släta rullar, då blir det lite tjockare spiraler. Jag tyckte det blev snyggare när det var tunnare och lite ojämt och knöligt så jag gjorde så.Sen måste det torka en stund, det behöver inte vara helt torrt utan det räcker med en timme så kan man rulla dem till spiraler. Vi använde en blompinne för att få en bra storlek.Vi gjorde massa olika blomdekorationer, pistiller, blomknoppar, hjärtan mm.
Här ser ni ett urval av saker vi gjort. Vi tänker lägga allt i en korg så kan man plocka vad man vill och använda till dekoration av kort. Det blev en jätterolig blandning av grejer i massa olika färger.


Tack till Rasmus som var med i butiken hela dagen och pysslade med oss. 

Hälsningar från Helihakgänget / Gunilla, Rullan och Cecilia.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar