lördag 21 juni 2014

Mixed Media Gästbok

Jag fick för ett tag sen ett uppdrag att göra en gästbok till en student.
Jag insåg att detta behövde vara i svartvitt, jag var lite osäker på hur det skulle bli men blev jättenöjd med resultatet.


Jag har ett foto på Evelin som grund. Fotot behöver ha ganska starka kontraster, delar ska vara väldigt ljusa och på andra ställen mörka, jag brukar fixa till detta i datorn sen spegelvände jag bilden innan den skickades till laserskrivaren, det går tyvärr inte med bläckstråleskrivare till detta.  
Detta är orginalbilden som jag sen ljusde upp och spegelvände.

För att få över bilden på det som jag ska ha till pärm behöver jag tex vit färg det går att göra detta med flera olika typer av färg och medium. Man stryker på ett jämt lager över ytan, det är viktigt att det inte är för tunnt för då fastnar inte bilden. Lägger sen bilden på plats, för att den ska fastna bra brukar jag endera använda mej av en gummiroller eller tex. ett falsben. Det är viktigt att hela ytan får kontakt med underlaget och att man stryker ut eventuella luftbubblor.

Lägg nu detta att torka, det måste vara absolut torrt innan nästa moment. 
När det är helt torrt så tar jag en sprayflaska med vatten och blöter upp pappret sen ska man gnugga bort pappret som man skrivit ut i skrivaren. Det tar ett tag innan man lyckats få bort pappret men bilden framträder ganska fort.

Jag har använt nej av vit och svart akrylfärg flera olika stensiler och mallar, favoriten som alltid går att ha med är hjärtat. 
Satte ihop gästboken gjorde jag med en Bind It All, en smidig maskin för att göra ring pärm med. Ni som bor i Ludvikatrakten och inte har en sådan kan besöka  Helihak och för en liten summa låna en i butiken
Framsida
Baksida

Jag avslutade det hela med att texta lite på gästbokens första sida.

Att föra över bilder på en tavla eller lite tygvimplar eller varför inte ett kuddfodral är jätteroligt jag hoppas du vågar testa om du inte redan gjort det.

Jag har bloggat detta från telefonen och vet tyvärr inte riktigt hur allt fungerar då. Har ingen aning om hur jag länkar till shopen men här är adressen http://www.helihak.se

DT hos Helihak
AnnaCarin

2 kommentarer:

  1. Superfin gästbok och så roligt att ha för studenten efteråt!
    Bra instruktion också - TACK!

    SvaraRadera