fredag 24 januari 2014

Min kreativa process!

Hejsan allesammans!
Idag visar jag ett kort som jag gjort på beställning. Jag tänker också berätta hur jag tänker när jag skapar och i vilken ordning.
 
 
Jag börjar oftast mina kort med att välja ut vilken stämpel jag ska använda och vilka färger jag ska färglägga med (jag färglägger med ProMarkers). När färgläggningen är klar gör jag klart hela motivet som det ska vara på kortet, dvs jag stansar ut motivet, fixar en ram eller vad jag nu vill ha.
 
Efter det letar jag upp enfärgade och mönstrade papper som passar till motivet. Jag brukar för det mesta använda mig av en eller flera färger som finns i det färglagda motivet så att kortet känns enhetligt och inte så spretigt.
 
(Jag vet många som väljer papper först och sedan färglägger sitt motiv men det funkar inte för mig, då känner jag mig så begränsad i min färgläggning på något sätt. Svårt att förklara men färgläggningen är det bästa med mitt skapande, det som jag tycker är allra roligast och då vill jag kunna färglägga helt fritt).
 
Jag har nästan aldrig en klar bild i huvudet om hur kortet ska se ut utan det kommer vart efter i skapandeprocessen. Därför blir det också en hel del "utprovningar" av olika papper och dekorationer. Jag är inte typen som har en massa dekorationer på mina kort, jag tycker att det är jättesnyggt men det är inte jag helt enkelt. Ibland blir det mer och ibland blir det mindre, oftast det senare.
 
Jag har väldigt sällan text på framsidan av mina kort men det är något jag ska försöka jobba med. Det är ju sånt som är tjusningen med vår härliga hobby, att man aldrig blir fullärd. Man kan alltid lära sig mer, använda sig av nya tekniker och nya material. Eller hur?!
 
 
Dies och stansar använda:
Motiv med ram är utstansade med Spellbinders Labels One. Sjävla kortstommen är stansad med Martha Stewarts Flourish Edge (den s.k "mustachstansen"). Swirlsen är Magnolias Leaf & Swirl och hörnen är en tvåtumsdie från QK.
 
ProMarkers använda:
Blad - Meadow Green, Lime Green, Pear Green, Forest Green, Holly.
Rosor - Pastel Pink, Lipstick Red, Poppy, Crimson, Burgundy.
Småblommor - Pale Pink, Baby Pink, Dusky Rose, Antique Pink.
"Bollblommor" - Ivory, Buttercup, Sunflower.
Korg - Satin, Tan, Caramel, Cinnamon, Burnt Sienna.
 
Övrigt - Vit penna, Blender, Stickles Icicle (på småblommorna) och halvpärlor.
 
Hur ser din skapandeprocess ut?
 
Syns snart igen, hälsningar från
Åsa/Dolores
 
 
*You can´t use up creativity - the more you use the more you get.*
~ Maya Angelou
 

4 kommentarer:

 1. Supersnyggt kort och fint målat!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefint Åsa :)

  Kram Loussan

  SvaraRadera
 3. Oh så fint kort

  SvaraRadera
 4. Kanonfint Åsa!! Så underbart vackert färglagt!!
  Ja visst är det olika hur våra kreativa processer ser ut. För mig börjar det nog faktiskt alltid med ett (eller flera) mönsterpapper ;-) oavsett vad jag sen skapar.
  Kram!!

  SvaraRadera