tisdag 1 oktober 2013

Piffa upp loppisfynd!

Hej allesammans! Idag tänker jag visa er ett loppisfynd som jag piffat till.

Jag hade turen att hitta två likadana prylhyllor på en loppis för tio kronor styck. Som hittat, eller hur? När jag såg de tråkiga träfärgade hyllorna så visste jag direkt vad jag skulle göra med dem.

Jag började med att torka ren hyllan eftersom den var full av spindelnät och ett tjockt täcke av damm.


Jag målade först prylhyllan med vit akrylfärg från Plus Color. Sedan räknade jag antal fack , 24 stycken, och valde därför 8 olika papper som fick pryda tre fack var.

Jag gjorde en liten skiss av hyllan och skrev upp måtten på facken. Sedan skrev jag även ner vilket papper som skulle vara i vilket fack för att få så stor spridning på papprena som möjligt och för att inga papper skulle hamna fler gånger på samma rad eller brevid varandra.


Sedan var det bara att börja skära ut papper i rätt mått och jag limmade fast dem på prylhyllans bakstycke med matt decoupagelim/lack. När det torkat lackade jag hela hyllan med samma lack/lim två gånger.
Nu är det nästan klart, men det saknas något!


Den sista touchen lyfte hela hyllan tycker jag. Den otroligt vackra spetsen lackade jag även den så att den blivit ganska hård och håller formen, sedan på med fina halvpärlor och två metallhörn. Ta daaa!

Hoppas att jag inspirerat er.
Hälsningar
Åsa.
* You´re only young once but with a little luck you can be immature forever. *7 kommentarer:

 1. Så läckert! jag fyndat 2 såna prylhyllor fast betydligt större.. över 1 m långa..och planerar också göra om ... så snart vi ska flytta till större lägenhet. det var coolt med spetsen uppe!! det kommer jag absolut härma... så hoppas det ok, kramis!!!!!

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt!! Jag har också 2 sådana hyllor och även flera bruna större så
  det här var ett bra tips =)
  Superläckert med spetsen =)

  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Snyggt Åsa!!!
  Kram Loussan Lou

  SvaraRadera
 4. Detta gillade jag mycket :)
  har ju en gammal hylla på vinden ...hmm dags att gå upp o rota fram ;)
  tack för tipset
  sussi

  SvaraRadera
 5. Åh så läckert!! Man kan verkligen "lyfta" gamla dammiga loppisfynd med kreativitet och lite jobb! Grattis till en fin prylhylla!!

  SvaraRadera
 6. Mysigt med spetsen, blev en mycket läcker hylla med de fina detaljerna. Älskar loppisfynd, man kan ju göra så mycket med dem.

  SvaraRadera
 7. Åh, det blev verkligen jättefint! :)

  SvaraRadera