onsdag 4 september 2013

Steampunk Dahäst



Hej på er!

Idag visar jag Dalahästar i ny tappning. 




Jag har gjort en i modell större och en lite mindre. Själva hästen är av papp och finns att köpa i butiken och självklart i webshopen..
Jag har börjat med att stans ur kugghjul i lite tjockare cardstock som jag sen har limmat fast på hästen, jag har även satt dit vävtejp (sån där som man har över skarvar när man spacklar väggar, finns att köpa på en vanlig bygghandel). Efter det har jag täckt hela hästen med aluminiumtejp. Efter det har jag tagit ett rub-on verktyg och tryckt ner tejpen runt kugghjulen för att få fram dom ordentligt. Det finns även häftiga präglingsverktyg så man kan få till sömmar och andra mönster. Något som jag kommer införskaffa för det här är verkligen superroligt att hålla på med. 

Sedan har jag gnuggat in hela hästen i svart akrylfärg som jag låtit torka en liten stund och sedan torkat av den, så att färgen fastnar lite. Tillslut har jag gått över med Inka Gold i olika färger för att få den att se rostig ut. 




Hoppas att ni blev inspirerade att testa aluminiumtejp. Det är jätteroligt och väldigt enkelt att få till snygga saker som ser mycket svårare ut än vad de egentligen är.

Ha det så bra till nästa gång!

Kram Camilla 

3 kommentarer:

  1. Wow så läckra Camilla, det står min adress på dem va, blink blink. ;)

    Kram Johanna.

    SvaraRadera
  2. Supercoola! Har alutejp hemma, men har inte "hunnit" komma igång - nu fick jag en kick i ändan - TACK för den!
    Kram!!

    SvaraRadera