fredag 26 juli 2013

Rullans ask till sommarminnen

Rullan ville göra en fin ask att samla sommarminnen i. Tex så kan man ta med den till stranden och samla fina stenar och snäckor och småsaker i och spara som små sommarminnen. Man kan ta fram asken när det blir mörkt och kallt till vintern sen, och då kommer man ihåg vad man gjorde på sommaren, tycker Rullan.

Rullan börjar med att ta fram en Magnolia stämpel som passar på en sån ask. vi hade den fina sjöljungfrun. Rullan målar med ProMarker pennor. Färgerna hon tog var Orange, peach, blush, Cool aqua pastel green, tea green, blender och primrose. Rullan målar motivet 2 gånger, första gången hade hon lite för bleka färger så hon provar igen med mera färg. Orange är en bra färg. 

Det är jättesmaskigt med godis, så Rullan äter en klubba med fruktsmak medan hon pysslar.Rullan tog en åttkantig papier mache ask som hon målade grön i botten och silverfärgad på locket. Sen stansade hon ut en fin cirkelform med hennes big shot maskin och klistrade dit motivet som hon målat. Runt asken fäste hon ett fint band som är lite genomskinligt med glittriga swirlar på. Sen stansade hon ut swirlar från en bigz die i svart, men det blev så mörkt så hon smorde in den med blå inka gold färg och sen smetade hon på distress stickles glitter i ett tjockt lager så det blev både glittrigt och ganska knottrig yta.


Rullan limmar fast alla saker på asken med Tacky glue. Det är ett väldigt bra lim och inga saker trillar loss när man har limmat ordentligt. Rullan limmar båda bandet och pappret och dekorationen med det limmet. Det går bra till nästan allt.

Och så här fin blev rullans ask när hon var klar. En riktigt sommarminnes ask att samla fina saker i.


Gjort av Rullan
4 kommentarer: